Friday, May 6, 2011

Η καλή αρχή

Πώς κοιτάει σαν το κουνέλι.
Ν αγιάσουν τα χεράκια τους όσους το κάνανε αυτό. Και τώρα που γινε η αρχή μη σταματήσουμε, ε παιδιά;
Και την επόμενη φορά μην φύγουνε, εκεί, στον τόπο. Οργή λαού, οργή Θεού.
Κλέψανε, βιάσανε, ρημάξανε τη χώρα και νομίζανε ότι έτσι θα τη γλιτώσουνε;
Αμ πως;

Thursday, May 5, 2011

γεροξεκουτιές

To μισοπεθαμένο παππούδι  που έχουνε βάλει για πρόεδρο της Δημιοκρατίας, αυτό το διακοσμητικό γεροντάκι που καμία φορά ξυπνάει και πετάει πονεμένες φανφάρες (παπάρες) που και καλά σκοπό έχουνε να μας κάνουνε να πιστέψουμε ότι "κάποιος πονάει γι αυτόν τον τόπο", ξανάξύπνησε  από το λήθαργο του για να πετάξει άλλη μια σιχαμένη εγκεφαλοπλυσιά. Έστειλε λοιπόν το μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου:

"Το Έπος του '40 είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία μας. Η ελληνική αντίσταση, στα βουνά της Πίνδου και στις οροσειρές της Αλβανίας, προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό για τους άνδρες και τις γυναίκες, που ξεπέρασαν φόβους, ανθρώπινες αδυναμίες, όρια. Ο ηρωϊσμός των Ελλήνων έγινε παράδειγμα για τους λαούς της Ευρώπης που βρίσκονταν ήδη κάτω από την καταπίεση της ναζιστικής και φασιστικής θηριωδίας. Αυτοί οι αγώνες μας κάνουν περήφανους και μας δεσμεύουν. Έχουμε το ιστορικό καθήκον να διασφαλίσουμε στη νέα γενιά το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια."

Ωραίος, μέχρι εδώ το πάει καλά. Λέει συχνά κάτι τέτοια για να μας κοιμίζει. Εμ πως, είναι απ τους καλούς αυτός, δεν είναι σαν τους άλλους....Τι κρίμα που δεν έχει και καμία απολύτως εξουσία να κάνει κάτι πράξη! (Σύμπτωση!!!)
Συνεχίζει ο παππούλης και εδώ είναι το τραγικό:

 "Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και το πέρασμα απέναντι το οφείλουμε στους σημερινούς 18άρηδες που ξεκινούν το ταξίδι με το βάρος του χρέους στην πλάτη τους. Καλούνται να πληρώσουν έναν λογαριασμό για τον οποίο δεν έχουν καμία ευθύνη. Όσο πιο γρήγορα τους απαλλάξουμε από αυτό το άχθος, τόσο πιο γρήγορα θα ησυχάσει η συλλογική συνείδηση"

Τι λες ρε παλικάρι!! Σοβαρά;
Η συλλογική συνείδηση και οι σημερινοί 18άρηδες (και 20άρηδες, και 25άρηδες και βάλε...) θα ησυχάσουν τη συνείδηση τους μόνο όταν πληρώσουν το βάρος για το οποίο δεν έχουν καμία ευθύνη; Η συνείδηση είναι ανήσυχη και πρέπει να ησυχάσει όταν έχεις κάνει κάτι κακό και θες να εξιλεωθείς. Άμα όπως παραδέχεσαι κι εσύ δεν έχουν καμία ευθύνη, τότε από τι να ησυχάσουν; Άμα ερχόταν εσένα ένας μες στο σπίτι σου και σου λεγε "πέσε τον παρά που μου χρωστάει ο αποδίπλα και γρήγορα. Και εν τω μεταξύ πάρε και κάτι καρπαζιές να ρθεις στα ίσια σου βλακέντιε", εσύ θα ησύχαζες την συνείδηση σου μόνο άμα τον πλήρωνες γρήγορα γρήγορα;

Σαν πολύ χαμηλά να την έχεις βάλει την συνείδηση σου γερομπαμπαλή!
Εμείς όμως έχουμε και τη συνείδηση και την περηφάνια μας δόξα τω Θεό πιο ψηλά από σένα, κι η δική μας η συνείδηση δε θα ηρεμήσει άμα πληρώσουμε (και γρήγορα όπως μας προτρέπεις) το κωλοχρέος σας (ήσουνα κι εσύ μες στην πολιτική δεν ήσουνα; Η ήσουνα απών και δεν είχες ιδέα τι συνέβαινε και ξύπνησες τώρα;). Η δικιά μας η συνείδηση θα ηρεμήσει όταν θα διώξουμε και το χρέος που μας φορτώσατε, και τη χούντα που μας κάθισε πάνω απ το κεφάλι μας. Και όταν θα τιμωρήσουμε με τον τρόπο που αξίζει όλους όσους εμπιστευτήκαμε να διαχειρίζονται τη χώρα μας, τον τόπο μας, το χώμα μας, και του φερθήκανε σα να ναι το μεγαλύτερο μπουρδέλο.

Άλλοι παίρνουν άλλο δρόμο. Έρχονται τώρα και μας λένε: "Μα φταίτε κι εσείς, όλοι μαζί τα φάγαμε τα λεφτά" όπως είπε ο Πάν-Χοντρος.

Όχι  αδερφέ, λάθος κανείς. Εγώ δεν έφαγα τίποτα. Κι ο πατέρας μου, τίποτα δεν έφαγε επίσης. Κι όσοι ξέρω, δεν είδα να τρώνε κάτι. Εσένα πάλι έτσι που σε βλέπω, σα να υποψιάζομαι ότι έφαγες πολλάάάάάά......ΟΚ, φάγανε, και αρκετοί πολίτες φάγανε, αλλά μη μου πείτε κι ότι έχουμε την ίδια ευθύνη! Γι αυτό εκλέγεστε, παίρνετε την ΕΥΘΥΝΗ να ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ τα αγαθά μας, όχι να κάνετε κι εσείς ότι κάνουν οι χειρότεροι των πολιτών. Όχι, πολίτες και πολιτικοί δεν είναι το ίδιο, ο πολιτικός έχει 100 φορές μεγαλύτερη ευθύνη, γιατί από μόνος του μας ζήτησε την άδεια να γίνει διαχειριστής των αγαθών μας. Κι αν δεν είναι σωστός στον ρόλο του θα τιμωρηθεί. Κι οι ποινές δεν έχουν ανώτατο όριο αυστηρότητας, ιδιαίτερα όταν τις εφαρμόζει ένας οργισμένος λαός. Οργή λαού οργή Θεού.
Ίσος γι αυτό να μαζεύουνε σιγά σιγά Ευρωμπατσους απ όλη την Ευρώπη στην Ελλάδα.
Γιατί νιώθουν πως η ώρα πλησιάζει.
Η ώρα γι αυτό που σε επόμενο άρθρο μου ονομάζω "το Μεγάλο Λιοπύρι"...

Ίδωμεν......



Επειδήτις ολοένα λέγω κατάχρησες, μη στοχάζεστε ότι έχω πάθος εις τους ανθρώπους. Ψάξετε τις ᾿φημερίδες, τηράτε και τα πραχτικά των Βουλών, μ᾿ όλον οπού ᾿ναι τέτοιες Βουλές οπού ᾿περασπίζονται την κλεψιά και ᾿διοτέλεια και πολεμούνε την δικαιοσύνη και μ᾿ όλον αυτό θα ιδήτε αν αληθινά είναι αυτά οπού σημειώνω.
Μακρυγιάννης