Friday, February 10, 2012

Λιοπύρι


Εκεί στην κάψα, τη δίψα, το πύρρωμα, φουντώνεις πυρκαγιά όπου κοιτάς κι αγγίζεις....

Είχα υποσχεθεί ένα άρθρο που θα εξηγούσα τι εννοώ με τον όρο Μεγάλο Λιοπύρι.
Πολλά χρόνια πριν, είχα διαβάσει στο περιοδικό Strange ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, που παρουσίαζε μια σχετικά άγνωστη θεωρία: το πώς η συμπεριφορά του ήλιου, ο οποίος παρουσιάζει 11ετείς περίπου κύκλους δραστηριότητας, μπορεί να επηρεάζει την συμπεριφορά των ανθρώπων.
Γενικά η θεωρία αυτή λέει πως όταν ο ήλιος βρίσκεται στο ζενίθ τις δραστηριότητας του, δηλαδή έχουμε πολλές ηλιακές εκρήξεις, τότε οι άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί, ευερέθιστοι, ανυπάκουοι και δραστήριοι, ενώ όταν είναι στο vαδίρ του, το αντίθετο.
Μου είχε κάνει τόσο εντύπωση που παρόλο που δεν ξαναδιάβασα η ξανάκουσα τίποτε σχετικό μ αυτό το θέμα από τότε, μου είχε μείνει στο μυαλό. 
 
Προχτές σκεφτόμουνα διάφορα πράγματα που είναι στο μυαλό μου συχνά τελευταία: την κρίση που μας χτύπησε, την τωρινή κατάσταση στην Ελλάδα, και την τόσο έκδηλη έλλειψη πρωτοβουλίας και δράσης και κάπως μου ρθε να ξανακοιτάξω αυτή τη θεωρία και να δω αν βρισκόμαστε σε περίοδο ζενίθ η vαδίρ. Σκέφτηκα πως αν η θεωρία ισχύει, τότε το πιθανότερο είναι να μαστε στο vαδίρ, και βασικά το ψιλοπερίμενα....
Στη συνέχειά, του άρθρου, θα εξηγήσω εν συντομία τι είναι οι ηλιακές εκρήξεις και ποίες οι μέχρι τώρα γνωστές και παραδεκτές αλλά και οι άλλες πιθανές συνέπειες τους. Ύστερα θα δούμε πως οι ηλιακές εκρήξεις εμφανίζονται σε κύκλους ηλιακής δραστηριότητας, και θα παρουσιάσω την θεωρία του Tchijevsky, η οποία συνδέει τους ηλιακούς αυτούς κύκλους με την κοινωνική αναταραχή. Στη συνέχειά θα κάνουμε μερικές σκέψεις πάνω στην παγκόσμια και ελληνική πραγματικότητα και το μέλλον μας. Το ταξίδι προβλέπεται συναρπαστικό, οποτε πάρτε θέσεις!

Λοιπόν, μερικές πληροφορίες για το φαινόμενο των ηλιακών εκρήξεων:


Η ηλιακή δραστηριότητα μετριέται παρατηρώντας τον αριθμό των ηλιακών κηλίδων που εμφανίζονται στην επιφάνεια του ήλιου. Οι ηλιακές κηλίδες είναι ηλιακές εκρήξεις οι οποίες εμφανίζονται σαν μαύρα σημεία στην επιφάνεια του ήλιου. Κατά τη διάρκεια αυτών των εκρήξεων, υπεριώδης ακτινοβολία, ηλεκτρομαγνητικά κύματα και ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια, εκτοξεύονται στο ηλιακό σύστημα και φτάνουν τη Γη. Αυτός ο βομβαρδισμός θα μας εψηνε σαν παϊδάκια στη σχάρα αν δεν μας προστάτευαν η ατμόσφαιρα και το μαγνητικό πεδίο της Γης, το οποίο απωθεί τα περισσότερα σωματίδια σε μια κυκλική πορεία μακριά από μας. Ακόμα κι έτσι, οι ηλιακές αυτές καταιγίδες προκαλούν μαγνητικές διαταραχές, το Βόρειο Σέλας, αλλαγές στην ατμοσφαιρική πίεση και τον ατμοσφαιρικό ηλεκτρισμό.
Επίσης αυξάνουv τον αριθμό των κυκλώνων και των σεισμών. Κατά καιρούς, ηλιακές εκρήξεις έχουν καταστρέψει δορυφόρους και τηλεφωνικά και ηλεκτροδοτικά δίκτυα.
Ένα παράδειγμα από την ιστοσελίδα της NASA(η μετάφραση δική μου):

Η ηλιακή καταιγίδα του 1859, που έγινε γνωστή ως Carrington Event από τον αστρονόμο Richard Carrington ο οποίος παρατήρησε την ηλιακή έκρηξη, κατέστρεψε καλώδια, έβαλε φωτιά σε τηλεγραφικές εγκαταστάσεις και δημιούργησε Βόρειο Σέλας τόσο ισχυρό που οι άνθρωποι μπορούσαν να διαβάσουν εφημερίδες κάτω από το πράσινο και κόκκινο φως του. Μια πρόσφατη έκθεση τις Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (τις Αμερικής) βρήκε πως εάν μια παρόμοια καταιγίδα συνέβαινε σήμερα θα προκαλούσε 1 με 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε υλικές ζημιές και θα απαιτούσε 4 με 10 χρόνια για την επιστροφή στην προηγούμενη κατάστασηi.

Επίσης αυτός ο 11ετής κύκλος επηρεάζει την έμβια ζωή. Αυτό είναι εμφανές στα δέντρα όπου μελέτες έχουν δείξει ότι κάθε 11 χρόνια περίπου, το ετήσιο δακτυλίδι των κορμών των δέντρων αυξάνεται περισσότερο από τις άλλες χρονιέςiiiii. Μέχρι τώρα η επιστημονική έρευνα πάνω στην ανθρώπινη ευαισθησία στις ηλιακές εκρήξεις μάλλον δεν έχει προχωρήσει όσο θα πρεπε. Πολλές μελέτες όμως συνδέουν την υπεριώδη ακτινοβολία και τις αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο με τα αυξημένα επίπεδα μεταβολισμού, και πολλές μελέτες υποστηρίζουν πως μια αύξηση στα αρνητικά ιόντα μας κάνει πιο ενεργητικούςiv. Επίσης είναι γνωστό πως το σώμα όλων των έμβιων όντων περιβάλλεται από μαγνητικό πεδίο, ακριβώς όπως περιβάλλεται και η Γη από το δικό της, έτσι οι ηλιακές εκρήξεις το επηρεάζουν όπως επηρεάζουν και της Γης. Επίσης αυξήσεις στις εισαγωγές σε ψυχιατρικές κλινικές, και στα οδικά και εργατικά ατυχήματα έχουν συνδεθεί με την παρουσία ηλιακών εκρήξεων με πειραματικές μελέτεςv.
Αυτά τα λίγα για τις ηλιακές εκρήξεις και τις διάφορές (γενικώς παραδεκτές και μη) επιπτώσεις τους.

Οι ηλιακές εκρήξεις τώρα, ακολουθούν ένα κύκλο αυξανόμενης και μειούμενης εμφάνισης. Το γεγονός ότι η ηλιακή δραστηριότητα ακολουθεί έναν 11ετή (περίπου) κύκλο έγινε πρώτα αντιληπτό το 1750, όταν οι αστρονόμοι άρχισαν να φτιάχνουν τα πρώτα διαγράμματα με τον αριθμό εμφανίσεων τον ηλιακών κηλίδων. Κατόπιν τα στοιχεία για τα προηγούμενα χρόνια, έως και την αρχαία εποχήvi, συγκεντρώθηκαν και αναπαραστάθηκαν σε διάγραμμα κι αυτά. Να ένα τέτοιο διάγραμμα:
Εκ πρώτης όψης φαίνονται να ακολουθούν μια εύκολα προβλέψιμη συμπεριφορά, αλλά το να προβλέψει κανείς με ακρίβεια τις "κορυφές" και τις "πεδιάδες" είναι για την ώρα αδύνατο. Μερικές κορυφές είναι ψηλές, άλλες χαμηλές. Οι πεδιάδες είναι συνήθως σύντομες, και διαρκούν λίγα χρόνια, αλλά μερικές φορές επιμένουν για περισσότερο, όπως στον δέκατο έβδομο αιώνα όπου ο ήλιος πέρασε μια περίοδο 70 χρόνων με ελάχιστες ηλιακές εκρήξεις,το Maunder Minimum, που ακόμη προβληματίζει τους επιστήμονες. Το Maunder Minimum φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα, και χαρακτηρίστηκε από ασυνήθιστα βαρείς και μακρείς χειμώνες και μάλιστα ονομάστηκε "Μικρή Εποχή των Παγετώνων". Ο περσινός ασυνήθιστα βαρύς χειμώνας τις Βόρειας Ευρώπης πιστεύεται από μερικούς πως σχετίζεται με το επίσης ασυνήθιστα χαμηλό του ηλιακού κύκλου, χαμηλότερο από οτιδήποτε είδαμε τον περασμένο αιώναvii.

Γενικά, δεν μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια, αλλά μπορούμε να ξέρουμε μόνο ότι οι ηλιακές εκρήξεις ακολουθούν αυτή τη γενική πορεία του 11έτους κύκλου. Για παράδειγμα ο κύκλος που μόλις πέρασε, ο 23ος τον αριθμό (αρχίζοντας από το 1755), είχε προβλεφθεί το 2007 να παρουσιάσει το vαδίρ του τον Μάρτη του 2008viii, αλλά τους τα χάλασε και όπως είπαμε πιο πάνω και ήταν πιο παρατεταμένο και χαμηλό απ ότι αναμενόταν. Ο 24ος κύκλος άρχισε σιγά σιγά τον Αύγουστο του 2009 και προβλέπεται να είναι πιο ήπιος από τους προηγούμενους. Αναμένεται να φτάσει στο αποκορύφωμα του τον Ιούνιο (άλλοι λένε Μάιο) του 2013 με ένα κάτω του μέσου όρου αριθμό εκρήξεων, το κατώτερο που έχουμε δει από το 1928ix.


Τώρα, μειωμένος αριθμός εκρήξεων δεν σημαίνει ότι θα έχουν και μειωμένη ένταση. Απλά θα είναι λιγότερες στον αριθμό. Η ένταση της κάθε ηλιακής έκρηξης μπορεί να είναι ακραία, ακόμη
και αν υπάρχει μικρός αριθμός συνολικόν εκρήξεων σε ένα δεδομένο κύκλοx.
"Είναι πειρασμός να περιγράψει κανείς έναν κύκλο ως αδύναμο ή ήπιο, αλλά αυτό μπορεί να δώσει λάθος εντυπώσεις. Ακόμα και ένας κάτω του μετρίου κύκλος είναι ικανός να παράξει πολύ άσχημο διαστημικό καιρό. Η μεγάλη γεωμαγνητική καταιγίδα του 1859 για παράδειγμα, συνέβη κατά τη διάρκεια ενός ηλιακού κύκλου περίπου του ίδιου μεγέθους με αυτόν που προβλέπουμε για το 2013xi"
Doug Biesecker, 
πρόεδρος της NOAA Space Weather Prediction Center (National Oceanic and Atmospheric Administration )

Μάλιστα.Πάμε τώρα στο ζουμί της υπόθεσης:
Η θεωρία της σύνδεσης των ηλιακών εκρήξεων με την ανθρώπινη συμπεριφορά μας πάει πίσω στο 1916 και στον Alexander Tchijevsky, ένα Ρώσο καθηγητή Αστρονομίας και Βιοφυσικής. Αυτός λοιπόν, συνεχίζοντας τις σπουδές του στο μέτωπο κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου, παρατήρησε πως γίνονταν ιδιαίτερα σκληρές μάχες μετά από κάθε ηλιακή έκρηξη κατά τη διάρκεια του ηλιακού ζενίθ του 1916-17. Για να τεστάρει την υπόθεση ότι τα δυο αυτά φαινόμενα συνδέονταν, μελέτησε την ιστορία 72 χωρών από το 500 π.χ. έως το 1922 και σημείωσε τα γεγονότα που φανέρωναν κοινωνική αναταραχή, όπως πόλεμοι, επαναστάσεις, εξεγέρσεις, αποστολές, μεταναστεύσεις, καθώς και τον αριθμό των συμμετεχόντων. Βρήκε λοιπόν ότι το 80% τον πιο σημαντικών γεγονότων συνέβη κατά τη διάρκεια των 5 χρόνων γύρω από το ζενίθ των ηλιακών κύκλων. Με βάση αυτά τα στοιχεία ο Tchijevsky χώρισε τον 11έτη κύκλο σε 4 κοινωνικές περιόδους:

  • Περίοδος 1 (Περίπου 3 χρόνια, ελάχιστη ηλιακή δραστηριότητα): Ειρήνη, έλλειψη ενότητας στις μάζες, εκλογή συντηρητικών, αυταρχική μειοψηφική εξουσία  
  • Περίοδος 2 (Περίπου 2 χρόνια, αυξανόμενη ηλιακή δραστηριότητα): Αυξημένη ευερεθιστότητα στις μάζες, νέοι ηγέτες εμφανίζονται, νέες ιδέες και αμφισβήτηση των ελίτ
  • Περίοδος 3 (Περίπου 3 χρόνια, μέγιστη ηλιακή δραστηριότητα): Μέγιστη ευερεθιστότητα τον μαζών, εκλογή φιλελεύθερων κυβερνήσεων, μαζικές διαδηλώσεις, εξεγέρσεις, επαναστάσεις, πόλεμοι και επίλυση των πιο πιεστικών θεμάτων .
  • Περίοδος 4 (Περίπου 3 χρόνια, μειούμενη ηλίακη δραστηριότητα): Πτώση της ευερεθιστότητας, οι μάζες γίνονται απαθείς, επιδιώκουν την ειρήνη. 
  
Ο Tchijevsky δεν πίστευε ότι οι ηλιακές εκρήξεις είναι οι αιτία τις δυσαρέσκειες τον μαζών, αλλά ότι είναι οι “πυροκροτητές” που κάνουν την ήδη υπάρχουσα δυσφορία να εκραγεί. Δυσφορία που πολύ συχνά διοχετευόταν από τους ηγέτες τους σε πολέμους. Τη μηχανιστική κοσμοθεωρία του την εκφράζει πολύ ποιητικά εδώ:

 Η ζωή είναι ένα φαινόμενο. Η δημιουργία της οφείλεται στην επίδραση των δυνάμεων του Σύμπαντος σε έναν παθητικό υποκείμενο. Ζει λόγω των δυνάμεων αυτών, κάθε ταλάντωση των οργανικών παλμών είναι συντονισμένη με την κοσμική καρδιά σε ένα μεγαλοπρεπές σύνολο από νεφελώματα, αστέρια, τον ήλιο και τον πλανήτη.
Alexander L. Tchijevsky

Ένα πολύ ενδιαφέρον site είναι το http://www.carolmoore.net όπου η δημιουργός παρουσιάζει μια λίστα με γεγονότα που συνέβησαν κατά περιόδους ηλιακού ζενίθ ανά περιόδους όπως τις όρισε ο Tchijevsky (1,2,3 και 4) . Κάτω απ αυτό το πρίσμα, πιο ενδιαφέρουσα είναι η ενότητα που παρουσιάζει αναλυτικά τα γεγονότα του προηγούμενου ηλιακού κύκλου και που πραγματικά φαίνεται να υπάρχει μια ταύτιση. Εδώ σας καλώ να συνεισφέρετε τη μνήμη και τη δημιουργική σας κριτική για να δούμε κατά πόσο αυτός ο πίνακας στέκει, ή αν η δημιουργός απλά βλέπει αυτά που θέλει να δει..

Ίσως και να ναι αντικειμενικές οι παρατηρήσεις όμως, γιατί υπάρχουν κι άλλα στοιχεία. Τις μελέτες αυτού του Ρώσου τυπά, που παρεμπιπτόντως, έκανε 30 χρόνια Σοβιετική φυλακή, γιατί ανέφερε ότι η Ρωσική Επανάσταση συνέβη κατά τη διάρκεια του ζενίθ του 1917, και άρα η θεωρία του αμφισβητούσε τις κοινωνικές θεωρίες του Marx, συνέχισαν δυο Αμερικανοί. Ένας ιστορικός, ο Raymond Wheeler κι ένας οικονομολόγος, ο Edward Dewey, αυθεντία και τρελαμένος με τους οποιασδήποτε μορφής κύκλους, δηλαδή γεγονότα που παρουσιάζουν κυκλικότητα εμφάνισης. Αυτοί οι δυο λοιπόν, κατασκεύασαν ένα πίνακα με την ένταση τών διαφόρων μαχών.

Δυο από τους πιο εμφανείς κύκλους που βρέθηκαν ήταν ένας κύκλος 9,6 χρόνών και ένας κύκλος 11,24 χρόνών, και οι δυο πολύ κοντά στον περίπου 11ετή κύκλο του ήλιου.Ύστερα συνέκριναν τον πίνακα με τον πίνακα τών ηλιακών κύκλων. Η ακμή τον πολεμικών δραστηριοτήτων φαίνεται να συγκεντρώνεται γύρω από ένα η δυο χρόνια ηλιακών ζενίθ, και μια πτώση τον εχθροπραξιών μέσα σε ένα η δυο χρόνια ηλιακού vαδίρ. Ο Deleay έγραψε πάνω σε αυτό:

Είναι αδιανόητο ο κύκλος του πολέμου, ο οποίος έχει επαναληφθεί με τόση κανονικότητα, και έχει συνεχίσει για περίπου 2.500 χρόνια, να μπορεί να είναι το αποτέλεσμα οτιδήποτε αλλού εκτός μιας εξωτερικής αιτίας.”


Κάτι επίσης πολύ ενδιαφέρον, αν και λίγο έξω από το ενδιαφέρον του άρθρου, είναι οι μελέτες που δείχνουν το συσχετισμό ηλιακών vαδίρ και πανδημιών. Κάθε πανδημία ελονοσίας αφότου άρχισε η καταγραφή τον ηλιακών κηλίδων συνέβη σε περίοδο vαδίρ. Σε περιόδους vαδίρ συνέβησαν επίσης και οι πανδημίες την Βουβωνικής πανώλης. Μια ανάλυση και εξήγηση τον αιτιών είναι στο αρθρο του James A. Marusek, Πυρηνικού Φυσικού και Μηχανικού του Αμερικανικού Ναυτικού: "Solar Grand Μήνυμα Threat Analysisxii". Πολλές επίσης ενδιαφέροντες μελέτες που συνδέουν τον ηλιακό κύκλο με διάφορα φαινόμενα βρίσκονται στο τέλος του άρθρου εδώ: http://halswanson.com/featured/excitability/

Μέχρι εδώ όλα καλά κι άγια. Έχουμε μια θεωρία που έχει καλές πιθανότητες να ισχύει (μου φαίνεται λογικό η υπεριώδης ακτινοβολία, τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα και ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια που μας χτυπάνε περιοδικά να έχουν επιπτώσεις στη βιολογία και την εσωτερική χημεία και άρα τη συμπεριφορά μας) και εφόσον είναι ένα φυσικό φαινόμενο δεν υπάρχει και τίποτα παραπάνω να πούμε...

'H υπάρχει; 
 
Αν ήμουνα ένα μεγαλολαμόγιο του παγκόσμιου γίγνεσθαι, και αν είχα μεθοδεύσει μια μεγάλη χαστούκα για τα ανά τον κόσμο ανθρωπάκια, δε θα θελα να βρω τρόπους να μικρύνω όσο το δυνατόν την αντίδραση τους;
Αμέ. Και θα το κάνα με διάφορους τρόπους:
Θα έλεγχα τις πληροφορίες που φτάνουν στ αφτιά τους, θα δημιουργούσα κλίμα φόβου, θα έσπερνα σύνχυση στον κοσμάκη για το ποιος φταίει και θα τους κατεύθυνα σε λάθος στόχους και διάφορες τέτοιες παλιές και δοκιμασμένες εξυπνάδες.
Αλλά οι αρχιμαφιόζοι έχουνε και εμπειρία αιώνων, και όλη την επιστημονική γνώση που χρειάζονται, και αν ίσχυε κάτι τέτοιο, δεν πρόκειται να ξέφευγε απ τα σαυρίσια μάτια κι αφτιά τους. Κι εφόσον είχανε σκοπό να μας νοκαουτάρουν μαζικά, δε θα συνέφερε να το κάνουνε σε μια περίοδο που είμαστε σχετικά down και δε θα αντιδρούσαμε και πολύ δυναμικά; Και έτσι θα χαν και όλο το χρόνο να σταθεροποιήσουν την κατάσταση μέχρι ο ήλιος να φτάσει στο ζενίθ του και να γίνουμε “ενοχλητικοί” ξανά.

Όπως και έγινε! Η κρίση έγινε κατά την περίοδο της πτώσης της ηλιακής δραστηριότητας, όταν ήταν στα πολύ κάτω της, το 2006, με την πτώση της ρευστότητας τον Αμερικανικών τραπεζών και επιδεινώθηκε σαν ντόμινο ενώ ο κύκλος βρισκότανε στο πάτο του, το 2008-2009. Αυτή είναι και η περίοδος που πάρθηκαν και όλα τα εξευτελιστικά για τους ανά τον κόσμο λαούς μέτρα για την “διάσωση τον τραπεζών”, τις αναστολές αυξήσεων στους μισθούς κτλ. 
Και πάμε τώρα και στην Ελλάδα (και σειρά έχουνε απ ότι βλέπουμε η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, κτλ). Κατάφεραν και μας πέρασαν, εν μια νυκτί, μυστικά και άνανδρα, σαν τα ποντίκια, όλα αυτά τα σιχαμερά τους μέτρα, το ΔΝΤ και τη νέα κατοχή, και οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι συνέβη! Έγιναν διαδηλώσεις, έγιναν επεισόδια, αλλά δεν είχαν καμιά σχέση μ αυτό που θα πρέπε να χε γίνει λογικά, σωστά;

Αυτή την έλλειψη όρεξης για δράση τη νιώθω,και όχι μόνο εγώ, όταν συζητώ με φίλους, και τους ρωτώ να δω πως βλέπουν κι αυτοί τα πράγματα, αν υπάρχει ελπίδα για αλλαγή, για κάτι νέο, αν κάτι μαγειρεύεται σιγά σιγά (εγώ τουλάχιστον κάτι μυρίζω!). Όμως οι απαντήσεις τους αναδίδουν μια νωθρότητα και μια αδράνεια, και στο τέλος ένα “ΑΝ.... βρισκόταν κάποιος να κάνει κάτι νέο, ναι, θα ακολουθούσα...”. Κανείς όμως δεν κουνάει το κουλό του για τίποτα.Οι δημοσκοπήσεις, που σιγά μην περιμέναμε τις δημοσκοπήσεις να μας το πούνε, δείχνουν πως περισσότερο από το 40% των πολιτών να λένε πως κανένα κόμμα δεν είναι άξιο να κυβερνήσει. Περισσότερο από 60% εκτιμά ότι κανένας δε μπορεί να λύσει τα προβλήματα. Περισσότερο από είναι 73% απογοητευμένοι από την κυβέρνηση. Περισσότερο από 85% από τη ΝΔ. 60% λένε η Ντόρα να μην μπει στον κόπο καν να κάνει κόμμα. (τελικά έκανε, ελπίζω να πάρει ο,τι της αξίζει η κόρη του μασόνου...). Η κατάσταση είναι εφιαλτική και για τα δυο μεγάλα κόμματα, τη στιγμή που τίποτα δεν φανερώνει ότι μπορεί να βελτιωθεί τα επόμενα χρόνια. 
Εκτός από τα κόμματα στη συνείδηση των πολιτών έχουν ξεφτιλιστεί και οι πολιτικοί. Όταν ρωτιούνται κατά πόσο πιστεύουν ότι οι πολιτικοί είναι ικανοί να δώσουν μάχη για τη σωτηρία της χώρας το 70% λέει όχι και μάλλον όχι. Χάλι μαύρο γενικά δηλαδή, όλοι για φτύσιμο, σωστά;
Σωστά. 
 
Το σύστημα είναι σάπιο, το βαρεθήκαμε σχεδόν όλοι, υπάρχει κενό μεγάλο, μα αυτό το κενό γιατί δε βρίσκεται κανείς να το καλύψει; Γιατί δεν υπάρχουν φωνές στους δρόμους για κάτι νέο;Ίσως να φταίει το ότι μόλις βγήκαμε από μια εποχή ηλιακού vαδίρ, από μια περίοδο “ειρήνης, έλλειψης ενότητας στις μάζες, εκλογής συντηρητικών, αυταρχικής μειοψηφικής εξουσίας” όπως την περιγράφει ο Tchijevsky. Γι αυτό είμαστε ακόμα ζαλισμένοι, σα ναρκωμένο που σιγά σιγά ξυπνάει και καταλαβαίνει ότι μετά την ενχείριση , αντί να του βγάλουνε τη σκωληκοειδίτιδα που του χάνε πει, του κόψανε τ αρχίδια. 
Κι εκεί είναι που βιδώνει και τον σφάζει τον αλμπάνη το γιατρό.

Όπως φαίνεται στον Πίνακα 2 ο ήλιος έχει αρχίσει ξανά και παίρνει σιγά σιγά τα πάνω του. Αυτό σημαίνει ότι θα μας λούζει με όλο και περισσότερα ηλιακά ντουζ, και κάθε τέτοιο ντουζ θα ναι και μια ευκαιρία να μπριζώνει ο κόσμος όλο και παραπάνω. Μέχρι που να φτάσουμε στο ζενίθ ξανά, και τότε από τις αλλεπάλληλες κανονιές του ήλιου, θέλουμε δε θέλουμε να ξυπνήσουμε. Να γίνει το μεγάλο Μπαμ. Όπως είπε κι ο Tchijevsky: θα είναι οι πυροκροτητές που θα κάνουν την υπάρχουσα δυσφορία να εκραγεί. Κι αυτό το ζενίθ θα έρθει Μάη-Ιούνη του 2013. 
Αυτή η περίοδος θα ναι το Μεγάλο Λιοπύρι. 
 
Τώρα, αυτό μπορεί και να γίνει οποιαδήποτε άλλη στιγμή, αλλά είναι πιο πιθανό στατιστικά και πιο συμφέρον να γίνει στο ζενίθ του ήλιου Και γιατί είναι συμφέρον; 
Πρώτον: γιατί τότε οι πολλές εκρήξεις θα κρατάνε τον κόσμο σε διαρκή αναβρασμό. 
Δεύτερον: γιατί μέχρι τότε έχουμε περίπου 2 χρόνια να οργανωθούμε. Να είμαστε προετοιμασμένοι και να οργώσουμε το έδαφος που θα πέσει ο σπορος, για να φυτρώσει γρήγορα. Και να φυτρώσει προς την σωστή κατεύθυνση. Και να γίνει γερός πριν τελειώσει το Μεγάλο Λιοπύρι, και κρυώσει ξανά ο κόσμος. Να γίνουν όλα μεθοδευμένα, με σχέδιο και πρόγραμμα.
Αλλά γι αυτό το σχέδιο θα μιλήσω στο επόμενο άρθρο μου.



"Το ζενίθ των ανθρώπινων δραστηριοτήτων σε σχέση με το ζενίθ της δραστηριότητας των ηλιακών κηλίδων, εκφράζεται με:Την διάδοση διαφορετικών δογμάτων (πολιτικών, θρησκευτικών, κ.λπ.), την εξάπλωση των αιρέσεων, των θρησκευτικών ταραχών, προσκυνημάτων.
Την εμφάνιση κοινωνικών, στρατιωτικών και θρησκευτικών ηγετών, μεταρρυθμιστών.
Την διαμόρφωση πολιτικών, στρατιωτικών, θρησκευτικών και εμπορικών εταιριών, ενώσεων, σωματείων, συλλόγων, σεχτών, ομάδων.
"
Alexander L. Tchijevsky


Είναι καλύτερο να προβλέπεις παρά να τρέχεις να προλάβεις....….

Παραπομπές:
i  http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2009/29may_noaaprediction/
ii Mori, Y. (1981), Evidence of an 11-year periodicity in tree-ring series from formosa related to the sunspot cycle. International Journal of Climatology
iii Rigozo,N.R., Nordeman,D.J.R., Echer,E., Vieira,L.E.A., Echer,M.P.S., and Prestes,A.: Tree-ring width wavelet and spectral analysis of solar variability and climatic effects on a Chilean cypress during the last two and a half millennia, Clim. Past Discuss., 1, 121-135, doi:10.5194/cpd-1-121-2005, 2005
v 1963, Dr. Robert Becker
vii M Lockwood et al, Are cold winters in Europe associated withlow solar activity;, 2010 Environ

Saturday, February 4, 2012

Αύριο

Ανοίξτε τα μάτια σας, όσοι πιστεύετε ότι αύριο θα αλλάξει κάτι.
Αύριο στις κάλπες δεν θα κριθεί τίποτα. Τίποτα δεν θα κριθεί, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση ικανή να προσφέρει όραμα, και μια διέξοδο από τη σαπίλα. Σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν ελπιδοφόρα πρόσωπα, όπως πάντοτε άλλωστε, αλλά οι βουλευτικές εκλογές που θα πάμε σύντομα, λόγο αυτών των εκλογών,  δεν είναι ικανές να αλλάξουνε τίποτε. Δηλαδή, τίποτα προς το καλύτερο.

Τα δαγκάνια έρχονται από πιο ψηλά, από το ΔΝΤ και τους μασόνους και δε συμμαζεύεται, όλοι πιόνια, να ακολουθούν τη μόνη τους πατρίδα: το χρήμα και την εξουσία. Μη παραμυθιάζεστε, αύριο δεν θα αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο, το αντίθετο, χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα. Μας έχουνε δρομολογήσει ως το θάνατο οι δειλοί. Σε 4 χρόνια σκοπευουνε να μας εχουνε θάψει, με πασοκ ή χωρίς. Δεν αλλάζει με εκλογές το πράμα, η δημοκρατία στη σημερινή της μορφή απέτυχε, 200 χρόνια τώρα έχουμε δικτατορία και προδοσία. Αν δεν πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας, εμείς, η προτελευταία γενιά των Eλλήνων, θα σβήσουμε από το χάρτη του κόσμου. Δε μας σώζει ούτε ο Σαμαράς ούτε οι κυβερνήσεις συνεργασίας ούτε τίποτα.

Παλεύουμε για την ίδια μας την ύπαρξη πια, τα μέτρα που έχουνε δρομολογήσει για το 2011, 2012, 2013 και 2014 είναι ήδη στα χαρτιά, με υπογραφές. Και είναι 10 φορές πιο σκληρά από τα τωρινά. Πως θα ζήσουμε; Η μάλλον πως θα ζήσετε, γιατί εγώ μένω στο εξωτερικό. Η θα πεθάνετε από την πείνα, ή από σκουριασμένο μαχαίρι πεινασμένου ημεδαπού ή αλλοδαπού, ή θα γυρίσετε πίσω στα χωριά να σπέρνετε κουκιά και να πεθάνετε γιατί δε θα χετε να πάρετε φάρμακα. Εκτός κι αν μένετε στη Θράκη, οπότε θα πεθάνετε από της επιδρομές των Τούρκων που έπονται σε λίγο. Ο αγώνας είναι για τις ζωές μας, και πιστέψτε με, δε θα γίνει στις κάλπες. Θα γίνει στους δρόμους,όπως κάποτε έγινε στα βουνά και στα περάσματα.

Κάθε λαός έχει ανάγκη από ένα όραμα που θα καθοδηγεί τις πράξεις του και θα ευθυγραμμιζει το συλλογικό νου προς ένα στόχο. Αλλιώς είναι καταδικασμένος να βολοδέρνει μέσα στους τόπους και τους χρόνους, μέχρι τελικά να χαθεί. Και είμαστε πολύ κοντά σ αυτό το σημείο, γιατί κόψαμε ο,τι μας ένωνε με το παρελθόν μας. Γιατί αφεθήκαμε να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε, παραδοθήκαμε στη "Δύση". (Στη Δύση που παρόλο που πρέσβευε πως πήρε τα ιδανικά της από τον αρχαίο ελληνικό κόσμο, καμία σχέση με αυτόν δεν είχε στην ουσία. Και έτσι τα όσα μας έμαθε, ήταν μοιραίο να ναι στραβά και λάθος. "Τέτοια ηθική εϊχετε έσεΐς καί προκοπή, τέτοιους καταντήσετε κι' εμάς τους δυστυχείς", Μακρυγιάννης)

Γι αυτό και κάθε διαμαρτυρία και "εξέγερση", παρόλο που εκφράζει αληθινή και συμπιεσμένη αγανάκτηση, όπως αυτή του 2008, είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Γιατί δεν έχει έναν κοινό και ανώτερο σκοπό, δε μοιράζεται ένα συλλογικό όραμα, δεν έχει μια τροχιά προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, ένα στόχο. Είναι απλά μια έκρηξη που απλώνεται προς όλες τις κατευθύνσεις, μέχρι να εξασθενήσει πολύ γρήγορα. Γιατί κανένας δεν ξέρει τι να ζητήσει. Και από ποιόν.
Ο εχθρός δεν είναι καλά ορισμένος, οι δυνάμεις του λαού δεν είναι μετρημένες σωστά, οι μισοί τρώγονται με τους άλλους μίσους, κι οι υπόλοιποι το ίδιο. Κανιβαλισμός.

Έχουμε ανάγκη από ένα καινούργιο όραμα, μια νέα ιδεολογία. Μια ιδέα που θα συσπειρώσει γύρω της το λαό, που θα μιλάει μέσα στην καρδιά του κάθε πολίτη. Κάποτε είχαμε την Απελευθέρωση. Και κάναμε θαύματα. Μετά την μεγάλη Ιδέα. Και τα πήγαμε πολύ καλά, μέχρι το Σαγγαρειο φτάσαμε, χωρίς συμμάχους, χωρίς τίποτα. Μετά είχαμε την Αντίσταση. Εκεί κι αν κάναμε παπάδες. Τώρα, ο αγώνας θα είναι για την Ύπαρξη, την Αξιοπρέπεια και την Ελευθερία μας. Για το δικαίωμα που δεν απολαύσαμε ποτέ μέχρι τώρα, το δικαίωμα να μαστε εμείς οι αφέντες στο χώμα μας.
Για μια και μοναδική φορά οι κοινωνικές συνθήκες είναι οι σωστές. Η αγανάκτηση του κόσμου φουντώνει. Σε λίγο, μια σπίθα θα είναι ικανή να προκαλέσει πυρκαγιά. Απλά μέχρι τότε θα πρέπει να έχουμε προλάβει να μορφώσουμε Όραμα.

Αλλιώς το μέλλον φέρνει μάλλον μια ταφόπλακα που θα γράφει πάνω: "Έλληνες"