Tuesday, January 8, 2013

Το παλιό και το νέο

Διάβαζα την ανάρτηση σε ένα blog, όπου ο συγγραφέας αναρωτιόταν για τα παράλογα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, που αντί να ισχυροποιούν την οικονομία την αποδυναμώνουν και εξαθλιώνουν τον κόσμο. Ειδικότερα, αναφερόταν στην επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ  από 11% σε 23%. (εκεί να δείτε πείνα που θα πέσει). Αναρωτιότανε λοιπόν γιατί και με ποια λογική συμβαίνουν αυτά.
(το άρθρο εδώ: http://antidimos.blogspot.com/2010/07/blog-post_588.html)

Μα η κυβέρνηση θέλει να μας εξαθλιώσει οικονομικά, απαντώ εγώ, τα μέτρα της φυσικά και δεν είναι καθόλου ορθολογικά. Γι αυτό βγήκε, για να καταστρέψει τη μεσαία τάξη, να μας ταπεινώσει, να πεινάσουμε, να καταστραφούμε και να μην αντιδρούμε στο ξεπούλημα της χώρας, αρχίζοντας από OTE και ΔΕΗ και καταληγοντας στο Αιγαίο και στη Θράκη. Τα καταφέρνουν πολύ καλά μέχρι τώρα, γιατί είμαστε ζώα, ανεγκέφαλοι και ηλίθιοι.
Εδώ στο εξωτερικό είναι και πιο εύκολο να δει κανείς καθαρά τα πράγματα. Το ένιωσα ξανα το καλοκαιρι  που γύρισα Ελλάδα, ένιωσα να ξαναπνιγομαι μέσα στη νάρκωση και τη βλακεία. Κάτι έχει αυτή η χώρα και μας κοιμίζει, σα να ναι από πάνω της ένα τεράστιο βαμπίρ και να ρουφάει την ενέργεια και την ικανότητα για σκέψη των κατοίκων της. Μου έλεγε μια φίλη που γύρισε να ψηφίσει για μια θεία της που της πήγε ένα προσταυρωμένο ψηφοδέλτιο σπίτι να της το δώσει και λέω, μα καλά, γίνονται ακόμη αυτά; Πως δε γίνονται μου λέει....Αντί να τους πάρουνε με τις πέτρες, 19% ψήφισε ΠΑΣΟΚ και άλλοι τόσοι ΝΔ! Οι υπόλοιποι κοιμούνται σπίτια τους. Τη χώρα πρέπει να την πάρουμε στα χέρια μας για να σωθούμε, και αντ αυτού καθόμαστε και κοιτάμε σαν τις αγελάδες προς σφαγή.

 Όπως έγραψα στην προηγούμενη ανάρτηση, ο αγώνας θα γίνει για την Ύπαρξη, την Αξιοπρέπεια και την Ελευθερία μας. Η νέα ιδεολογία που αρχίζει και ζυμώνεται, έχει ως πυρήνες αυτές τις αξίες. Θέλει λίγο καιρό ακόμα για να αποκρυσταλλωθεί, για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους οι φορείς της και να γιγαντωθεί. Να αποκτήσει συγκεκριμένες προτάσεις, συμβόλα, συνθήματα και ηγέτες. Να απλωθεί σε μια πλατύτερη λαϊκή βάση, και να αποτελέσει το νέο όραμα, τον κινητήριο μοχλό που θα μας βγάλει απ αυτό το τέλμα που μας βουλιάζει στον εθνικό θάνατο.
Απλά κάποιοι πρέπει να το αρχίσουν. Οι νέοι Ρηγες... Εμείς, οι bloggers, είμαστε κατά κάποιο τρόπο οι Ρηγες αυτοί, μόνο που ο λόγος μας πρεπει εκτός από το δύκτιο να βγει και ν απλωθεί και στους δρόμους. Να γίνει η καλημέρα και η καληνύχτα του κόσμου, η κουβέντα πάνω απ τον καφέ και ο λόγος που αργούμε να πάμε στη δουλειά. Να γίνει η ζύμωση του στα μυαλά των ανθρώπων. Θα υπάρξουν απώλειες, το σύστημα θα αντιδράσει, θα υπάρξει βία. Δεν θα αφήσουν τους υπονομευτές τους να δρουνε ανενόχλητοι. Δεν θα παραδώσουν τα όπλα έτσι απλά.

Και ύστερα χρειάζονται οι καπετάνιοι. Αυτοί που θα δώσουν το παράδειγμα.
Ποιοι είναι οι γεναίοι που θα βγάλουν ξανά, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, μόνοι ενάντια σε χιλιάδες το φίδι απ την τρύπα; Που είναι αυτοί, αυτή η χούφτα τα παλικάρια, οι γιοι του τόπου, που θα σηκώσουν μπαϊράκι και κεφάλι και χέρι ξανά; Ποιοι θα πάρουνε τη  μοίρα μας στα χέρια τους, αφού είμασταν ανίκανοι να τη διαχειριστούμε μόνοι μας, για να τη σώσουν; Ποιοι να ναι αυτοί, και τι αίσθημα ευθύνης θα κουβαλάνε στους ώμους, και ποια φωτιά στα μάτια, και τι θα χουν πάνω οι σημαίες τους; Αυτό μένει να το δούμε... 

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Κωνσταντίνος Καβάφης

Κι όμως να κι οι ανδρειωμένοι, τα φτερά ανοίξαν, στις κερκόπορτες μπροστά σταθήκαν και βροντοφώναξαν ξανά: Μολών Λαβέ!
Χρήστος Μαυράκης, Θεόδωρος Δουλάμης, Γιώργος Λεκάκης 

No comments:

Post a Comment